Retkiryhmät

Tervetuloa kiehtovaan ja monipuoliseen Härkälän kartanoon. 

Härkälän kartano on tilauksesta avoinna ryhmille pääsiäisestä syksyyn. 

Asiakaspaikkoja on sisätiloissa 120 hengelle. Lisäpaikkoja on käytössä ulkoterassilla lämpimään vuodenaikaan. Liikuntarajoitteisille on oma esteetön sisäänkäynti kartanon päärakennukseen ja sen yhteydessä inva-wc.

Linja-autolla pääsee ajamaan pääoven eteen. Kartanon takana sijaitsevalla paikoitusalueella on runsaasti tilaa kääntyä isollakin bussilla.

imagec


Opastukset ja kierrokset: 

Järjestämme ryhmille tilauksesta opastetut kartanon historiikki- ja esittelykierrokset. Kartanon isäntä ja Ylen pitkäaikainen radiotoimittaja Raino Hurme esitelmöi kartanon monivaiheisesta historiasta ja kartanon elämästä ennen ja nyt. Sen jälkeen ryhmäläiset tutustuvat mm päärakennuksen juhlasaleihin, Enkeli- ja Kiinasaliin sekä Japanihuoneeseen. Kierrokseen sisältyy pääsy Kartanogalleriaan, jossa on esillä kauden vaihtuvia näyttelyitä sekä muita kokoelmia ja esillepanoja.

Lopuksi ryhmä pääsee tutustumaan 1500 -1600 luvulta peräsin oleviin entisöityihin  holvikellareihin. Ne sijaitsevat kartanon ensimmäisen päärakennuksen eli nykyisen puutarhahuvila Oxwillen alla. Puistoalueita koristavat monet uurnat ja kiviveistokset, joihin on mukava tutustua pienen kävelykierroksen aikana säävarauksella. Puiston vanhin tammi on 380 vuotta. Kartanosta aukeaa kauniit järvi- ja jokimaisemat kolmeen ilmansuuntaan.

Opastetun kierroksen kesto on 1 -2 tuntia ryhmän aikataulut ja toiveet huomioiden. 

Hinta on 12 €/henkilö sisältäen pääsymaksun 9 €/henkilö ja opastuksen 3 €/henkilö Ryhmän minimikoko on 20 henkeä. 

Autonkuljettaja ja opas pääsevät ilmaiseksi kun ryhmän koko on vähintään 20 henkeä.


Näyttelyt:

Härkälän kartanossa on esillä pysyviä ja vuosittain vaihtuvia näyttelyitä, kokoelmia ja antiikkia niin lännestä kuin idästä.

Lisätietoja kauden vaihtuvista ja pysyvistä näyttelyistä löytyy sivuston päävalikosta kohdasta Näyttelyt ja tapahtumat.


Vintagevintti:

Ryhmäläiset voivat tehdä yksilöllisiä ostoksia toisen kerroksen Vintagevintti -putiikissa. Myynnissä on koruja, taide- ja sisustusesineitä, vaatteita, asusteita, huonekaluja yms. Putiikki on avoinna tilauksesta ryhmän aikataulut huomioon ottaen.

imaged


Kahvitukset:

Ryhmäläiset nauttivat kahvit ja teet kultareunaisista posliinikupeista kartanon juhlavissa saleissa. Ryhmän minimikoko on 20 henkeä.

Talon kahvi /haudutettu tee ja pulla 5 €/henkilö. 

Talon kahvi /haudutettu tee ja cocktailpiirakka 5 €/henkilö. 

Hintoihin lisätään 12 €/henkilö (pääsymaksu 9 € ja opastus 3 € ). Toinen kupillinen sisältyy hintaan. Autonkuljettaja ja opas pääsevät ilmaiseksi kun ryhmän koko on vähintään 20 henkeä. 

Varaa ryhmän kahvitus etukäteen. 

imagee


Kartanolounaat:

Tilaamme kartanolounaat lähiruokaa suosien paikallisilta catering-yrityksiltä ryhmän kokoon räätälöityinä. Lounasryhmän mininimikoko on 25 henkeä.

Lohikeittolounas 25 €/henkilö

Broilerilounas 29 €/henkilö

Possupatalounas 29 €/henkilö

Hintoihin sisältyy pääsymaksu 9 €/henkilö ja opastus 3 €/henkilö. 

25 -39 hengen ryhmässä pääsee yksi henkilö ilmaiseksi.  40 -65 hengen ryhmässä pääsee kaksi henkeä ilmaiseksi. 

Ryhmän lopullinen henkilömäärä ja mahdolliset erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa meille viimeistään 5 arkipäivää ennen vierailua. Tätä ilmoitusta käytämme minimilaskutuksen perusteena.


© Härkälän Kartano 2018