Retkiryhmät

Härkälän kartano on suosittu matkailukohde. Se toimii juhla- ja taidekartanona ja on yksi Suomen kauneimmista avoinna olevista kartanoista. Härkälässä käynti on inspiroiva ja aistillinen nautinto maisemallisesti kauniin järven rannalla. Se sijaitsee aivan Someron kaupungin kupeessa ja on Someron ainoa museokorttikohde. Kartano on varattavissa ryhmien käynneille huhtikuusta lokakuuhun.

Härkälän kartanon vanhimmat osat on rakennettu jo 1500-luvun lopulla. Kauniissa kartanosaleissa on esillä monipuolisesti kotimaista ja ulkomaista taidetta ja antiikkia. Hämmästystä ovat erityisesti herättäneet Japanin ja Kiinan näyttelyosastot. 

Perusnäyttelyt ja muuta nähtävää: 

-Japaninäyttelyt: Inrot, kimonot, japanilaiset nuket, lakkatyöt, samuraihaarniskat, tsubat 

-Kiinanäyttelyt: veistoksia, maalauksia ja huonekaluja sekä vanhaa keramiikkaa ja posliinia

-Miniatyyrimaalauksia Keski-Euroopan hoveista Pohjolaan

-Hattuneulakokoelman esineistöä 1800-luvulta 1960-luvulle

-Vanhanajan lelut ja yli 200 Barbien kokoelma seitsemältä vuosikymmeneltä

-Puistoalueet: Englantilainen puisto, rannan kirsikkapolku, 400-v tammi, patsaspuisto

-Keskiaikaiset holvikellarit

Härkälän isäntä ja Ylen pitkäaikainen radiotoimittaja Raino Hurme kertoo kartanon monivaiheisesta ja värikkäästä elämästä ennen ja nyt. Kierroksen aikana tutustutaan kartanon lukuisiin saleihin ja monipuolisiin näyttelyihin. 

Opastetun kierroksen kesto on 60 - 90 min ryhmän aikataulut ja toiveet huomioiden.

3a Isäntäparin vastaanotto


Linja-autolla voi ajaa suoraan kartanon pääoven eteen. Kartanorakennuksen takana sijaitsevalla paikoitusalueella on runsaasti tilaa kääntyä isollakin bussilla. 

Liikuntarajoitteisille on oma esteetön sisäänkäynti päärakennukseen ja sen yhteydessä on inva-wc.

Lisätietoja näyttelyistä, ks. TAPAHTUMAT ja Facebook, Museot.fiInstagram /Härkälän kartano

Ryhmien kahvitukset:

Ryhmille on mahdollista järjestää kahvitus suolaisella tai makealla palalla. Tee varaus etukäteen ja pyydä meiltä vaihtoehdot kahvipöytään!

p. 050 5706226 

harkalankartano@gmail.com

Retkiryhmien lounasruokailuja:

Retkiryhmien lounasruokailuja on tarjolla useissa ravintoloissa Someron keskustassa. Ryhmän lounas kannattaa varata ravintolasta etukäteen. Paikallista lounasruokaa tarjoavat mm. Jussin baari, Kesäravintolat Bönde ja Rantatupa, Someron seurahuone ja Toritupa.

harkalankartano@gmail.com

3b Sininen salonki


Muita matkailukohteita Somerolla:

Badding kioski Paratiisi, Hiidenlinna Park Resort -seikkailupuisto, Hovilan kartanon kesänäyttelyt, Huvila Härkä -horoskooppipuisto ja kesäkahvila, Häntälän notkot -luontokohde, Kulttuurigalleria (Ahola), Majatalo Myötätuulen Norsukahvila ja kesäteatteri, Muotiputiikki Helmi (50-l tyyliin mekkoja ym), Mäkilän traktorimuseo, Pellavaenkeli lähituotemyymälä, Somerniemen kesätori (lauantaisin) ja musiikkiteatteri, Someron kirkko, Someron Kivimeijerin taidenäyttelyt, Torppamuseo, Tuulispää (eläinten vanhainkoti) ja Urpolan tilapuoti. 

Lisätietoja  www.visitsomero.fi

© Härkälän Kartano 2023